#250

Žiedinių kopūstų ir česnakų sriuba su duonos džiūvėsėliais ir ančiuviais


45 minutės
4 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

1 pakelio šaldytų žiedinių kopūstų (400g) „Bonduelle“
1 ropinio svogūno
2 galvučių česnako
2 šaukštų sviesto
½ l sultinio
200 ml grietinėlės
druskos, pipirų
2 riekių skrudinimo duonos
4 ančiuvių filė
žiupsnelio šviežių kalendrų

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Keptuvėje išlydytame svieste apkepinkite smulkintą svogūną ir česnaką.

2. Suberkite juos į puodą, užpilkite sultiniu ir ant lėtos ugnies troškinkite apie pusvalandį. Pagardinkite druska, pipirais.

3. Gautą masę sutrinkite elektriniu smulkintuvu, supilkite grietinėlę ir vėl užkaitinkite.

4. Skrudinimo duoną ir ančiuvius sudėkite į elektrinio smulkintuvo indą ir sutrinkite, kad išeitų trupiniai. Juos suberkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir padžiovinkite orkaitėje (arba keptuvėje).

5. Gautus trupinius sumaišykite su smulkintomis kalendromis ir patiekite su paruošta sriuba.



IŠBANDYKITE: