top of page

Žiediniai kopūstai su apelsinais


Žiediniai kopūstai su apelsinais, vmg receptas

4 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 15 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 1 nedidelio žiedinio kopūsto

  • 2 apelsinų (pageidautina raudonųjų)

  • 1 raudonojo svogūno

  • 60–80 g alyvuogių

  • 1 šaukštelio raudonosios paprikos

  • 1 šaukštelio maltų kalendrų

  • ½ šaukštelio malto kumino

  • 60 ml aliejaus

  • 20 ml baltojo vyno acto

  • Žiupsnelio druskos

  • Salotų lapų (nebūtina)

1. Žiedinį kopūstą suskirstykite žiedynais, pabarstykite paprika, kalendromis, kuminu, pašlakstykite nedideliu kiekiu aliejaus (15 ml), sumaišykite, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šaukite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę maždaug 15 min. 2. Apelsinus supjaustykite išsaugodami sultis. Svogūną supjaustykite plonais žiedais, sumaišykite su apelsinais ir sultimis. 3. Jei naudojate salotų lapus, išklokite jais lėkštę, sudėkite keptus kopūstus, apelsinus su svogūnais, alyvuoges. 4. Likusį aliejų sumaišykite su actu bei druska ir šiuo užpilu apliekite salotas.

Naujausi įrašai

bottom of page