#993

Žiediniai kopūstai su apelsinais


30 minučių
4 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

1 nedidelio žiedinio kopūsto
2 apelsinų (pageidautina raudonųjų)
1 raudonojo svogūno
60–80 g alyvuogių
1 šaukštelio raudonosios paprikos
1 šaukštelio maltų kalendrų
½ šaukštelio malto kumino
60 ml aliejaus
20 ml baltojo vyno acto
Žiupsnelio druskos
Salotų lapų (nebūtina)

PARUOšIMO BŪDAS:

• Žiedinį kopūstą suskirstykite žiedynais, pabarstykite paprika, kalendromis, kuminu, pašlakstykite nedideliu kiekiu aliejaus (15 ml), sumaišykite, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šaukite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę maždaug 15 min.

• Apelsinus supjaustykite išsaugodami sultis. Svogūną supjaustykite plonais žiedais, sumaišykite su apelsinais ir sultimis.

• Jei naudojate salotų lapus, išklokite jais lėkštę, sudėkite keptus kopūstus, apelsinus su svogūnais, alyvuoges.

• Likusį aliejų sumaišykite su actu bei druska ir šiuo užpilu apliekite salotas.



IŠBANDYKITE: