#403

Žąsis, ilgai troškinta su raugintais kopūstais ir džiovintomis slyvomis


4-5 valandos
5–6 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

1 žąsies (4–4,5 kg)
2 l raugintų kopūstų
200 g džiovintų slyvų
3–4 obuolių
1–2 šaukštai aliejaus
druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1 šaukštelio Provanso žolelių
1 šaukšto „Heinz“ padažo „Worcester“

„Heinz“ padažas „Worcester“ – tai Originalaus recepto universalus padažas naudojamas visų mėsos rūšių paruošimui, marinatams, padažams, sriuboms, salotoms ir kitiems patiekalams. Šis savito ir pikantiško skonio padažas gaminamas fermentuojant ančiuvius ir pridedant įvairius prieskonius.


PARUOšIMO BŪDAS:

1. Jei žąsis šaldyta, ją atšildykite. Įtrinkite iš vidaus ir iš išorės aliejaus ir „Heinz“ padažo „Worcester“ mišiniu, druska, pipirais, Provanso žolelėmis. Palikite nakčiai.

2. Obuolius nulupkite, supjaustykite ketvirtadaliais. Kopūstus sumaišykite su džiovintomis slyvomis ir obuoliais, viską sudėkite į gilesnę skardelę.

3. Ant viršaus uždėkite žąsį, ją galite įdaryti dalimi raugintų kopūstų. Uždenkite skardą aliuminio folija ir kepkite 160 °C temperatūros orkaitėje 4–5 valandas.

4. Įpusėjus kepti, nuimkite foliją, paukštį dažnai palaistykite susidariusiomis sultimis. Išjungę orkaitę dar kartą uždenkite žąsį aliuminio folija ir palaikykite 15–20 minučių.

Beje, ant raugintų kopūstų galite kepti ir vištieną (supjaustykite gabaliukais), ir antieną (irgi – gabaliukais).



IŠBANDYKITE: