#693

Žaliosios salotos su vištienos sparneliais


3 valandos 40 minučių
4 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

12–16 vištienos sparnelių tulpių
1 šaukštas česnakų tyrės FELIX
1 šaukštas bazilikų tyrės FELIX
1 didelis svogūnas
1 šaukštas grūdėtųjų garstyčių
1 šaukštas medaus
3 šaukštai aliejaus
2–3 šakelės čiobrelio
1 šakelė raudonėlio
2 šaukštai baltojo vyno acto
1 šaukštas druskos
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1 šaukštas bazilikų tyrės FELIX
1 didelis svogūnas
1 šaukštas grūdėtųjų garstyčių
1 šaukštas medaus
3 šaukštai aliejaus
2–3 šakelės čiobrelio
1 šakelė raudonėlio
2 šaukštai baltojo vyno acto
1 šaukštas druskos
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1 šaukštas česnakų tyrės FELIX
12–16 vištienos sparnelių tulpių

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Supjaustykite svogūną plonais šiaudeliais, sumaigykite jį kartu su česnakų tyre FELIX, bazilikų tyre FELIX ir druska. Prieskonines žoleles susmulkinkite. Sumaišykite svogūną, prieskonines žoleles ir likusius produktus. Sudėkite vištienos sparnelių petukus į marinatą, švelniai pamaigykite. Palaikykite 2–3 val. šaltai o geriausiai – per naktį.

2. Sudėkite sparnelius į skardelę, šaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 30 min.

3. Šiltus sparnelius patiekite su traškiomis salotomis ir Kepsnių padažu FELIX (Medaus ir garstyčių).



IŠBANDYKITE: