top of page

Žalieji smidrai su avokado padažu


Reikia:


  • 400 g žaliųjų smidrų

  • Aliejaus

  • Druskos

  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Avokado padažui:

  • 1 sunokęs avokadas

  • 100 g riebios grietinės

  • 3–4 šakelės baziliko

  • ½ citrinos sulčių

  • Druskos


1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Sudėkite smidrus į išklotą kepimo popieriumi skardą, pabarstykite druska ir pipirais, pašlakstykite aliejumi ir šaukite į orkaitę.

2. Kol kepa smidrai, išimkite avokado minkštimą į smulkintuvo indą, ten pat sudėkite grietinę, baziliką, supilkite citrinos sultis ir įberkite druskos. Viską sutrinkite iki vientisos masės. Patiekite smidrus su padažu. Šį padažą gaminkite prieš pat patiekdami, nes laikomas jis gali patamsėti.

Naujausi įrašai

bottom of page