#567

Žalieji smidrai su avokado padažu


Gaminimas 10 min. Kepimas 10–15 min.
4 asmenims
Lengvas


Rekomenduojame:

RANKINIS MAIŠYTUVAS „Philips“

Galingas „Philips“ rankinis maišytuvas, kuriame įmontuotas 800 W variklis, o intuityvaus valdymo „SpeedTouch“ mygtukas leidžia lengvai valdyti – kuo stipriau spausite, tuo didesnė galia bus naudojama. Prie maišytuvo pridėtas 1000 ml kapoklis leis sukapoti didelius mėsos, žuvies, riešutų ar daržovių kiekius.

Nemaloniausia, kai smulkinant produktus, apsitaškoma. Naudojant šį įrenginį, to nenutiks, nes smulkintuvo antgalio apatinėje dalyje sumontuotas bangos formos ašmenų apsauga.

 

www.philips.lt

Ingredientai:

400 g žaliųjų smidrų
Aliejaus
Druskos
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
 
Avokado padažui:
1 sunokęs avokadas
100 g riebios grietinės
3–4 šakelės baziliko
½ citrinos sulčių
Druskos
Druskos
½ citrinos sulčių
3–4 šakelės baziliko
100 g riebios grietinės
1 sunokęs avokadas
Avokado padažui:
 
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Druskos
Aliejaus
400 g žaliųjų smidrų

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Sudėkite smidrus į išklotą kepimo popieriumi skardą, pabarstykite druska ir pipirais, pašlakstykite aliejumi ir šaukite į orkaitę.

2. Kol kepa smidrai, išimkite avokado minkštimą į smulkintuvo indą, ten pat sudėkite grietinę, baziliką, supilkite citrinos sultis ir įberkite druskos. Viską sutrinkite iki vientisos masės. Patiekite smidrus su padažu.
Šį padažą gaminkite prieš pat patiekdami, nes laikomas jis gali patamsėti.



IŠBANDYKITE: