#254

Vytinta dešra


9 dienos
Vidutinis

Ingredientai:

2–2,5 kg kiaulienos kumpio
0,5–1 kg lašinių
2 šaukštų cukraus
3–5 skiltelių česnako
100 g druskos
1 šaukšto degtinės
maltų juodųjų, kvapiųjų pipirų

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Kumpį permalkite per mėsmalę, lašinius supjaustykite kubeliais. Sumaišykite.

2. Į mėsą suberkite cukrų, druską, smulkintą česnaką, pipirus, įpilkite degtinės. Gerai išmaišykite ir palaikykite apie valandą.

3. Sukimškite mėsą į žarnas, kad jose nebūtų oro.

4. Dešras pakabinkite kambario temperatūroje 2 paroms.

5. Dėkite jas savaitei į šaldytuvą.

6. Po savaitės mėgaukitės vytinta dešra.



IŠBANDYKITE: