top of page

Vytinta dešra


Vytinta dešra, vmg receptas

Gaminimas 9 dienos


Reikia:

  • 2–2,5 kg kiaulienos kumpio

  • 0,5–1 kg lašinių

  • 2 šaukštų cukraus

  • 3–5 skiltelių česnako

  • 100 g druskos

  • 1 šaukšto degtinės

  • maltų juodųjų, kvapiųjų pipirų

1. Kumpį permalkite per mėsmalę, lašinius supjaustykite kubeliais. Sumaišykite.

2. Į mėsą suberkite cukrų, druską, smulkintą česnaką, pipirus, įpilkite degtinės. Gerai išmaišykite ir palaikykite apie valandą.

3. Sukimškite mėsą į žarnas, kad jose nebūtų oro.

4. Dešras pakabinkite kambario temperatūroje 2 paroms.

5. Dėkite jas savaitei į šaldytuvą.

6. Po savaitės mėgaukitės vytinta dešra.

Naujausi įrašai

bottom of page