#1114

Vyniotinis su kakaviniu įdaru


1 val. 20 min. (Zzz 3 val. )
8-10 asmenims
Sudetingas

Ingredientai:

200 ml vandens
150 ml pieno
40 g mielių
1 kg miltų
4 kiaušinių
140 g ištirpinto sviesto
150 g cukraus
Žiupsnelio druskos
 
Įdarui:
70 g tamsios kakavos
100 g cukraus
150 ml vandens
1 šaukšto miltų
1 kiaušinio (patepti)

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Mieles, šiltą vandenį ir pieną, 2 šaukštus cukraus sumaišykite ir palikite 15–20 min., kad mielės suaktyvėtų. Po to sudėkite visus likusius produktus, skirtus tešlai, ir gerai išminkykite. Virtuvinis kombainas BOSCH MUM5 bus jūsų geriausias padėjėjas.

2. Dėkite tešlą į šaldytuvą, geriausiai nakčiai. Bet galima ir kelioms valandoms.

3. Įdarui viską sumaišykite.

4. Tešlą iškočiokite į stačiakampį. Tešlos storis – apie 0,5 cm. Patepkite visą paviršių kakavos įdaru, suvyniokite ilgą vyniotinį. Perpjaukite jį į tris dalis, dėkite vyniotinius vieną šalia kito į pailgą stačiakampę formą. Arba pabandykite suvynioti kaip sraigę ir dėkite į apvalią formą. Palikite formoje vietos tam, kad galėtų kilti tešla. Uždenkite servetėle ir palikite augti valandai.

5. Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C. Vyniotinį patepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite maždaug 45–50 min.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE: