#1494

Vyniotinis su avietėmis


1 val. 45-50 min.
10-12 asm.
Vidutinis

Ingredientai:

30 g šviežių mielių
100 g cukraus
90 ml šilto pieno
Žiupsnelio druskos
100 g sviesto
100 g grietinės
2 kiaušinių
1 šaukšto tarkuotos citrinos žievelės
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
500 g miltų
Įdarui:
300 g šviežių aviečių
75 g cukraus
1 šaukšto krakmolo
Kiaušinio plakinio (patepti)
Miltelinio cukraus (pabarstyti)

PARUOšIMO BŪDAS:

1.     Sumaišykite mieles su 2 šaukštais cukraus bei pienu ir palikite 20 min., kad mielės suaktyvėtų.

2.     Sumaišykite mielių tirpalą, likusį cukrų, druską, ištirpintą sviestą, grietinę, kiaušinius, vanilės ekstraktą ir citrinos žievelę. Persijokite miltus ir sumaišykite su tešlos skystąja dalimi.

3.     Gerai išminkykite. Pirmiausiai 5–6 min. lėtais apsisukimais, po to galima ir greičiau. Tešla turi būti glotni.

4.     Įdėkite į didelį dubenį, uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą nakčiai.

5.     Įdarui sutrinkite avietes su cukrumi ir krakmolu.  

6.     Pakilusią tešlą iškočiokite į stačiakampį, užtepkite įdaro ir susukite į vyniotinį. Šį vyniotinį perpjaukite per visą ilgį pusiau. Prilaikydami vieną galą, vienus galus apvyniokite kitais, bet stenkitės, kad pjūvis visada būtų viršuje. Atsargiai įdėkite į pailgą kepimo formą (10×30 cm). Uždenkite servetėle ir palikite augti valandai.

7.     Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C. Vyniotinį patepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite maždaug 45–50 min.

8.     Iškepusį vyniotinį pabarstykite milteliniu cukrumi.

Daugiau receptų ieškokite naujausiame žurnalo „Verdu ir kepu“ numeryje.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE:


No items found