8-10 asm.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 40 min.
Orkaitės t-ra 185 °C
Reikia:
500 g sluoksniuotos bemielės tešlos
100 g šviesaus džemo (apelsinų, abrikosų)
1 šaukšto cinamono miltų darbastaliui pabarstyti
1. Orkaitę įkaitinkite iki 185 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite apvalios (20 cm skersmens) kepimo formos dugną, o palei šonus įdėkite kepimo popieriaus juostelę.
2. „Dansukker“ cukranendrių cukrų „Demerara“ sumaišykite su cinamonu.
3. Atšildykite tešlą. (Patogiau naudoti sulankstytą sluoksniuotą – vieno arba dviejų lakštų, bet ne lapeliais.) Miltais pabarstykite darbastalį, švelniai pakočiokite tešlą. Patepkite ją džemu, pabarstykite cukraus ir cinamono mišiniu. Apvalia formele (4–4,5 cm skersmens) išspauskite apskritimus. Iš nuoraižų iškepkite sausainių, nes sluoksniuotos tešlos suminkyti nereikia: ji praras savo sluoksnius.
4. Tris apskritimus dėkite vieną šalia kito – vieno apskritimo kraštą vos vos uždėkite ant kito ir taip juos sujunkite. Pradėkite vynioti nuo krašto. Suvyniokite „rožytę“, įstatykite ją į formą. Tokias „rožytes“ susukite iš visos tešlos. Nedėkite jų labai arti viena kitos, palikite nedidelius tarpus, nes tešla „auga“ ir jai reikia duoti vietos.
5. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 40 minučių. Jei viršus greitai pradės skrusti, apdenkite folija, o prieš baigiant kepti foliją nuimkite.
6. Ištraukite iš orkaitės. Pyragą 15 minučių aušinkite formoje, tada išimkite, nuo šonų nuimkite popierių.