#632

VMG valgo: ŠVEDIŠKAI KEPTOS BULVĖS


55 min.
4 vnt.
Lengvas

Ingredientai:

4 didelių bulvių
4 rūkytos šoninės juostelių
ryšulėlio čiobrelio
šlakelio alyvuogių aliejaus
kelių skiltelių česnako
druskos, juodųjų pipirų

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Bulves nuplaukite, jeigu reikia – nuskuskite.

2. Naudodami aštrų peilį maždaug kas 3 mm padarykite lygias įpjovas.

3. Bulves aptepkite alyvuogių aliejumi ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą formą. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

4. Tuomet smulkiai supjaustykite česnaką, sumaišykite su keliais šaukštais aliejaus. Išimkite bulves, kelias minutes vėsinkite.

5. Į pjaustytų bulvių tarpelius sudėkite šoninės juosteles ir aptepkite aliejaus ir česnako mišiniu.

6. Pagardinkite druska, pipirais ir į tarpelius įdėkite čiobrelio šakelių. Kepkite dar apie 15 min.



IŠBANDYKITE: