#692

VMG valgo: šiltos sezoninių daržovių salotos


45 min.
4–6 asm.
Lengvas

Ingredientai:

apie 400 g moliūgo
kelių burokėlių
kelių šviežių bulvių
kelių pastarnokų
1 poro
1 cukinijos
1 baklažano
šlakelio alyvuogių aliejaus
druskos, juodųjų pipirų
Padažui:
2–3 šaukštų kaparėlių
kelių skiltelių česnako
1 šaukštelio rudojo cukraus
šlakelio šviežiai spaustų citrinos sulčių
80 g alyvuogių aliejaus
druskos
apie 400 g moliūgo
kelių burokėlių
kelių šviežių bulvių
kelių pastarnokų
1 poro
1 cukinijos
1 baklažano
šlakelio alyvuogių aliejaus
druskos, juodųjų pipirų
Padažui:
2–3 šaukštų kaparėlių
kelių skiltelių česnako
1 šaukštelio rudojo cukraus
šlakelio šviežiai spaustų citrinos sulčių
80 g alyvuogių aliejaus
druskos

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Daržoves švariai nuplaukite, galite nulupti, ir supjaustykite panašaus dydžio gabalėliais.
  2. Paskirstykite daržoves kepimo formoje vienu sluoksniu, apšlakstykite aliejumi, apibarstykite druska, pipirais ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį, kol suminkštės ir gražiai apskrus.
  3. Tuo metu paruoškite padažą – kaparėlius ir česnaką pasmulkinkite peiliu arba galite sutrinti maisto smulkintuvu. Įmaišykite cukrų, druską, citrinos sultis ir aliejų.
  4. Paruoštą padažą užpilkite ant karštų iškepusių daržovių.

P. S. Drąsiai eksperimentuokite ir keiskite daržoves pagal tai, ką turite ir mėgstate – tam puikiai tinka grybai, morkos, briuseliniai kopūstai, batatai ir salierai.



IŠBANDYKITE: