#630

VMG VALGO: Alfo gimtadienio pomidorų pyragas


20 min. + 20 min. Zzz + 40 min. kepimas
6–8 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

140 g šalto sviesto
280 g miltų
žiupsnelio džiovintų Provanso žolelių
kelių šaukštų šalto vandens
300 g pomidorų
kelių skiltelių česnako
šlakelio aliejaus
50 g rūkyto, kietojo arba mocarelos sūrio
2 kiaušinių
180 ml grietinėlės
saujos baziliko
druskos, juodųjų pipirų

PARUOšIMO BŪDAS:

Štai tokį pyragą valgėme per „Virtuvės mitų griovėjų“ vadovo Alfo Ivanausko gimtadienį. Gaivu, sotu ir taip vasariška!

 

1. Šaltą sviestą supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su miltais. Trinkite tarp pirštų, kol masė taps vientisa.

2. Įmaišykit žiupsnelį druskos, žolelių ir įpilkite apie 5 šaukštus šalto vandens.

3. Išminkykite tešlą ir išklokite ją į pasirinktą kepimo formą (apie 22 cm skersmens).

4. Formą su tešla įstatykite į šaldiklį maždaug 20 min.

5. Atšaldytą tešlą uždenkite iškirptu kepimo popieriaus lakštu, gausiai užberkite džiovintomis pupelėmis arba kitomis sunkesnėmis kruopomis ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

6. Tuomet nuimkite pupeles ir popierių, subadykite tešlą keliais šakutės dūriais ir kepkite dar apie 5 min.

7. Gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus ir česnako skiltelėmis kelias min. apkepkite pomidorus.

8. Kiaušinius išplakite su grietinėle, pagardinkite druska ir pipirais.

9. Sutarkuokite sūrį ir užberkite ant paruoštos tešlos, taip pat sudėkite pomidorus, baziliką ir užpilkite paruoštu kiaušinių plakiniu. Kepkite dar apie 20 min.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE:


No items found