#

VMG valgo: beveik grikių rizotas


30 minučių
4 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

200 g grikių
500 g menkės ar kitos baltos žuvies filė
100 g tarkuoto kietojo sūrio
100 g pesto padažo
kelių šaukštų kepintų sėklų ir riešutų (saulėgrąžų, kedro riešutų)
ryšulėlio mėgstamų žalumynų (bazilikų, petražolių, kalendrų)
šlakelio aliejaus
druskos, pipirų
kelių citrinos griežinėlių

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Grikius išvirkite vandenyje arba vištienos ar daržovių sultinyje.
  2. Menkę pabarstykite druska, pipirais, apšlakstykite aliejumi ir kepkite apie 12 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
  3. Virtus grikius išmaišykite su tarkuotu sūriu ir kapotais žalumynais.
  4. Išdėliokite plėšytą keptą žuvį, apibarstykite kepintais riešutais ir apšlakstykite citrinos sultimis.


IŠBANDYKITE: