#527

Vištienos troškinys „à la“ Stroganoff


25 minutės
4 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

500 g vištienos filė
2 svogūnų
50 g sviesto
2 šaukštų aliejaus
2 šaukštų miltų
100 ml baltojo vyno
100 ml sultinio
1 šaukšto negrūdėtųjų garstyčių
1 šaukštelio pomidorų pastos
200 g riebios grietinės
druskos ir juodųjų pipirų
Gruzdintų bulvyčių

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Dalį sviesto ir aliejaus atidėkite, likusį įkaitinkite didelėje keptuvėje, tada suberkite svogūnus ir, nustatę vidutinę kaitrą, kepkite 3–4 minutes, kol apskrus.

2. Kol svogūnai kepa, vištieną supjaustykite plonomis juostelėmis. Į plastikinį maišelį įberkite miltų, druskos ir pipirų, tada sudėkite į jį mėsą ir, sandariai uždarę maišelį, purtykite, kad mėsa apsivoliotų miltuose su prieskoniais.

3. Sudėkite į keptuvę, kurioje kepa svogūnai, likusį sviestą ir aliejų, tada – vištieną. Nustatę didelę kaitrą kepkite kartkartėmis pamaišydami maždaug 10 minučių, kol mėsa apskrus.

4. Sumažinkite kaitrą ir įpilkite vyno arba sultinio, įkrėskite pomidorų pastos, garstyčių ir grietinės. Gerai išmaišykite. Kaitinkite, kol padažas užvirs ir taps vientisas. Patiekite su gruzdintomis bulvytėmis.



IŠBANDYKITE: