top of page

Vištienos troškinys „à la“ Stroganoff


Vištienos troškinys „à la“ Stroganoff, vmg receptas

4 asm.

Gaminimas 25 min.


Reikia:

  • 500 g vištienos filė

  • 2 svogūnų

  • 50 g sviesto

  • 2 šaukštų aliejaus

  • 2 šaukštų miltų

  • 100 ml baltojo vyno

  • 100 ml sultinio

  • 1 šaukšto negrūdėtųjų garstyčių

  • 1 šaukštelio pomidorų pastos

  • 200 g riebios grietinės

  • druskos ir juodųjų pipirų

  • Gruzdintų bulvyčių

1. Svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Dalį sviesto ir aliejaus atidėkite, likusį įkaitinkite didelėje keptuvėje, tada suberkite svogūnus ir, nustatę vidutinę kaitrą, kepkite 3–4 minutes, kol apskrus.

2. Kol svogūnai kepa, vištieną supjaustykite plonomis juostelėmis. Į plastikinį maišelį įberkite miltų, druskos ir pipirų, tada sudėkite į jį mėsą ir, sandariai uždarę maišelį, purtykite, kad mėsa apsivoliotų miltuose su prieskoniais.

3. Sudėkite į keptuvę, kurioje kepa svogūnai, likusį sviestą ir aliejų, tada – vištieną. Nustatę didelę kaitrą kepkite kartkartėmis pamaišydami maždaug 10 minučių, kol mėsa apskrus.

4. Sumažinkite kaitrą ir įpilkite vyno arba sultinio, įkrėskite pomidorų pastos, garstyčių ir grietinės. Gerai išmaišykite. Kaitinkite, kol padažas užvirs ir taps vientisas. Patiekite su gruzdintomis bulvytėmis.

Naujausi įrašai

bottom of page