#108

Vištienos kukulaičiai su kario padažu


20 minučių
2-3 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

Kukulaičiams:
1 morkos
saujos svogūnų laiškų
1 šaukšto sviesto
450 g maltos vištienos šlaunelių mėsos
1 kiaušinio
1 šaukšto džiūvėsėlių
 
Padažui:
250 g natūralaus jogurto
1–2 šaukštų kario
1 citrinos sulčių
1 šaukštelio cukraus
druskos, pipirų
aliejaus

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Tarkuotą morką pakepinkite svieste su smulkintais svogūnų laiškais.

2. Kepintas daržoves sumaišykite su malta mėsa, džiūvėsėliais, įmuškite kiaušinį ir viską gerai sumaišykite.

3. Suformuokite nedidelius kukulaičius, apskrudinkite gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi ir apie 10 min. kepkite 180°C orkaitėje.

4. Patiekite su padažu ir šviežiais ridikėliais.

Paruoškite padažą:
kario miltelius pakepinkite keptuvėje su aliejumi, kol pasklis aromatas;
atvėsinkite ir sumaišykite su kitais ingredientais iki vientisos masės.



IŠBANDYKITE: