#

Vištienos karis su kokosų pienu ir batatais


Ingredientai:

4-5 vištienos blauzdelių
3 skiltelių česnako
alyvuogių aliejaus
1 saldžiosios bulvės (batato)
1 didesnės morkos
gabalėlio imbiero šaknies
kokosų pieno
iš anksto paruošto vištienos sultinio
kario arba ciberžolės
1 šaukštelio rudojo cukraus
1 šaukšto tirpios kavos
kajeno pipirų, druskos

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi ir apkepkite vištienos blauzdeles.
  2. Susmulkinkite česnako skilteles. Nuskuskite morką, saldžiąją bulvę ir imbiero šaknį, supjaustykite šias daržoves.
  3. Į keptuvę su blauzdelėmis dėkite smulkintą česnaką, imbierą, įberkite kajeno pipirų, kario arba ciberžolės prieskonių ir viską gerai išmaišykite. Suberkite cukrų ir kavą, vėl išmaišykite.
  4. Supilkite vištienos sultinį, dėkite daržoves, pasūdykite ir palikite troškintis 25 minutes.
  5. Supilkite kokosų pieną, uždenkite dangtį ir palikite troškintis dar 15 minučių.
  6. Paserviruokite su mėgstomis prieskoninėmis žolelėmis arba vyšniniais pomidorais.


IŠBANDYKITE: