#1188

Vištienos ir pievagrybiu iešmeliai su garstyčių padažu


45 min.
4 asm.
Lengvas

Ingredientai:

400 g vištienos dešrelių
200 g rudųjų pievagrybių
400 g jaunų bulvyčių
50 g sviesto
mėgstamų žolelių
2 skiltelių česnako
30 g grūdėtųjų garstyčių
100 g grietinėlės
50 g kietojo sūrio
200 g ridikėlių
druskos, pipirų
šlakelio alyvuogių aliejaus

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Vištienos dešreles suverkite su pievagrybiais ant iešmelių.
  2. Jaunas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje.
  3. Iešmelius pabarstykite druska ir pipirais, kepkite ant įkaitintų grotelių iš abiejų pusių arba iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 10–15 min.
  4. Į foliją susukite virtas bulves, įdėkite sviesto ir žalumynų. Kepkite kartu su iešmeliais
  5. Padažui pakepkite smulkintą česnaką, įdėkite garstyčių ir supilkite grietinėlę. Kai užvirs, sudėkite sūrį ir išmaišykite. Pagardinkite prieskoniais.
  6. Lėkštėje patiekite bulves, iešmelius ir užpilkite padažu, papuoškite šviežiais ridikėliais.


IŠBANDYKITE: