#1179

Vištienos ir makaronų kotletai su alyvuogių padažu


40 min.
3-4 asm.
Lengvas

Ingredientai:

1 svogūno
300 g virtų makaronų
400 g maltos vištienos
1 kiaušinio
200 g grietinėlės
100 g džiūvėsėlių
200 g juodų alyvuogių be kaulo
100 g salotų mišinio
250 g vyšninių pomidoriukų
200 g agurko
druskos, pipirų
aliejaus (kepti)

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Svogūną supjaustykite kubeliais ir apkepkite. Sumaišykite su virtais makaronais ir vištiena. Įmuškite kiaušinį, įpilkite 50 g grietinėlės, pagardinkite druska ir pipirais.
  2. Gerai išmaišę kepimo skardėlėje, išklotoje kepimo popieriumi, formuokite norimo dydžio kotletukus. Apibarstykite juos džiūvėsėliais ir kepkite apie 20 min. iki 17­0 °C įkaitintoje orkaitėje.
  3. Alyvuoges patraiškykite ir apkepkite su šiek tiek aliejaus, pagardinkite druska ir pipirais. Supilkite likusią grietinėlę ir nugarinkite.
  4. Iškeptus kotletukus patiekite su salotų lapeliais, pjaustytais pomidorais ir agurkais bei padažu.


IŠBANDYKITE: