#618

Vištiena, troškinta duonos padaže


Gaminimas 10 min. Troškinimas/virimas 40 min.
4 asm.
Lengvas


Rekomenduojame:

Ruginė duona „Jonė“

„Baltojo pyrago” ruginė duona „Jonė” – tai bemielė ruginių miltų duona. Kepant šią duoną naudojamas natūralus raugas. Išskirtinės tekstūros ir skonio „Jonę” pamėgs visi tikros lietuviškos ruginės duonos gerbėjai.

 

 

 

Baltasis pyragas

Ingredientai:

8 vištienos blauzdelės
2 riekelės ruginės duonos „JONĖ“

„Baltojo pyrago” ruginė duona „Jonė” – tai bemielė ruginių miltų duona. Kepant šią duoną naudojamas natūralus raugas. Išskirtinės tekstūros ir skonio „Jonę” pamėgs visi tikros lietuviškos ruginės duonos gerbėjai.

 

 

 

Baltasis pyragas


½ vid. dydžio svogūno
200 g pievagrybių
1 šaukštelis Provanso žolių
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Druskos
Žiupsnelis cukraus
Lydyto sviesto kepti
200 ml neriebios grietinėlės

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Vištieną įtrinkite druska ir pipirais, įkaitinkite keptuvę ir apkepkite, kad gražiai apskrustų iš visų pusių.

2. Nuo duonos riekelių nuimkite plutelę.

3. Smulkiai supjaustykite svogūną, pabarstykite cukrumi ir sukrėskite į keptuvę, taip pat pakepinkite.

4. Pievagrybius supjaustykite ketvirtadaliais ir kepkite viską kartu dar 5 minutes. Po to įpilkite 300 ml vandens, įberkite Provanso žolių, įdėkite sulaužytas gabaliukais duonos riekeles, sumažinkite kaitrą ir troškinkite 15–20 min. Vis pamaišykite.

5. Pabaigoje supilkite grietinėlę, išmaišykite ir nugarinkite maždaug pusę. Paragaukite, jei reikia, pagardinkite druska ir pipirais.



IŠBANDYKITE: