#565

VMG VALGO: VIŠTIENA SU SMIDRAIS IR ŽIRNELIAIS


15 minučių
3–4 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

200 g perlinio kuskuso
500 g vištienos filė
kelių svogūnų
400 g smidrų
300 g šaldytų žaliųjų žirnelių
saujos smulkiavaisių pomidorų
šlakelio aliejaus
druskos, pipirų
400 g smidrų
300 g šaldytų žaliųjų žirnelių
saujos smulkiavaisių pomidorų
šlakelio aliejaus
druskos, pipirų
kelių svogūnų
500 g vištienos filė
200 g perlinio kuskuso

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Kuskusą kelias minutes pavirkite pasūdytame verdančiame vandenyje arba sultinyje. Tada nukoškite.

2. Vištieną supjaustykite nedideliais gabaliukais ir kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje.

3. Vištienai šiek tiek apskrudus, į keptuvę suberkite pjaustytus svogūnus.

4. Nupjaukite sumedėjusius galus ir smidrus taip pat sudėkite į keptuvę kartu su
žirneliais ir pomidoriukais.

5. Įmaišykite paruoštą kuskusą, pagardinkite druska, pipirais ir pakepkite uždengę apie 5 min., kol mėsa ir daržovės suminkštės.



IŠBANDYKITE: