#1091

Vištiena marokietišku stiliumi


55 min.
4 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

800 g vištienos blauzdelių
1 sūdytos citrinos* arba dviejų šviežių
5–6 mažų svogūnėlių
3 šaukštų granatų sirupo
1 šaukštelio kumino
2 cinamono lazdelių
1 šaukštelio kalendrų
Žiupsnelio druskos
Saujos žaliųjų alyvuogių
2 šaukštų aliejaus
2 šaukštų lydyto sviesto
1 granato sėklų (patiekti)

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Kuminą ir kalendras paskrudinkite sausoje keptuvėje. Sugrūskite grūstuvėje (taip pat galite naudoti ir maltus prieskonius). Sumaišykite prieskonius su druska, granatų sirupu ir aliejumi. Šiuo mišiniu įtrinkite vištieną. Sudėkite ją į kepimo indą, tarp blauzdelių įdėkite sūdytos citrinos gabaliukų. Jei tokios neturite – naudokite šviežias, bet nulupkite žievelę, nes gali būti kartoka. Taip pat įdėkite cinamono lazdeles.

2. Perpjaukite svogūnėlius pusiau, sudėkite juos tarp vištienos. Ant viršaus uždėkite lydyto sviesto, įpilkite aliejaus, apie 150 ml vandens ir šaukite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę. Kepkite apie 40 min. Pabaigoje pabarstykite granatų sėklomis ir alyvuogėmis.

* Apie citrinų sūdymą rašėme „Verdu ir kepu“ 11 numeryje (2017 rugpjūtis).



IŠBANDYKITE: