#1199

Viščiukas „tapaka“


45 min. (Zzz 12 val.)
4 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

4 viščiukų (po 500 g)
 
Marinatui:
2 šaukštų Svano druskos
Žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1 šaukšto „sumacho“
2 šaukštų granatų padažo
 
Lydyto sviesto (kepti)
Kalendrų, granatų sėklų, jogurto (patiekti)

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Viščiukus perpjaukite iš krūtinėlės pusės. Viščiukus išplokite, kiek įmanoma. Visus marinato ingredientus sumaišykite, aptepkite vištieną ir palikite nakčiai šaldytuve.

2. Įkaitinkite keptuvę su sviestu, dėkite viščiuką odelės puse ant įkaitinto paviršiaus, prispauskite svoriu ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

3. Patiekite apibarstę kalendromis, granatų sėklomis ir su jogurtu.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE: