#987

Viščiukas su sviestu ir peletrūnu


1 valanda 20 minučių
4-6 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

Viščiuko (1,4–1,6 kg)
150 g labai minkšto sviesto
4–5 šakelių peletrūno
2 vid. dydžio svogūnų
1 citrinos
2–3 nemažų skiltelių česnako
1 šaukšto rudojo cukraus
1 šaukštelio juodųjų pipirų
1 šaukšto jūros druskos

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, dėkite į kepimo formą, pabarstykite cukrumi.

2. Viščiuką nuplaukite, gerai nusausinkite. Citriną supjaustykite ketvirtadaliais ir ja ištrinkite viščiuką, palikite citriną viduje. Į vidų taip pat įdėkite ir 2 sumaigytas peletrūno šakeles. Sviestą sumaišykite su smulkintu česnaku, druska ir pipirais. „Atkelkite“ nuo krūtinėlės viščiuko odą ir ištepkite krūtinėlę sviestu su prieskoniais, pusę kiekio palikdami viršui ir vidui aptepti.

3. Viščiuko kojeles suriškite, o sparnus sukiškite į „kišenėles“ (tiesiog įpjaukite filė šonuose). Viščiuką padėkite ant svogūnų, viršų ištepkite sumaišytu likusiu peletrūnu.

4. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C ir kepkite 60 min. kartkartėmis palaistydami viščiuką susidariusiomis sultimis.

5. Patiekite su špinatais ir avinžirniais.



IŠBANDYKITE: