#1200

Viščiukas su sėklų pabarstais


1 val. 50 min. (Zzz 12 val.)
4-6 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

1 citrinos
2 nedidelių viščiukų (po ~1,2–1,3 kg)
3–4 nemažų skiltelių česnako
1 šaukštelio maltų saldžiųjų paprikų
½ šaukštelio maltų aitriųjų pipirų
1 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1 šaukšto džiovintų čiobrelių
Žiupsnelio druskos
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 šaukštų sojų padažo
1 šaukšto skysto medaus
60–80 g sėklų mišinio duonai kepti*
*Arba galite mišinį sudaryti patys iš mėgstamų sėklų.

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Citriną supjaustykite ketvirtadaliais ir ja ištrinkite viščiukus. Pašalinkite nugarkaulius, perpjaukite pusiau.

2. Česnaką susmulkinkite, sumaišykite su paprikomis, abiejų rūšių pipirais, čiobreliais, druska, aliejumi, sojų padažu ir medumi. Šiuo mišiniu labai gerai ištrinkite viščiuką iš vidaus ir išorės.

3. Viščiukus per naktį palaikykite šaldytuve.

4. Įkaitinkite keptuvę. Viščiuko puseles apibarstykite iš išorinės pusės sėklų mišiniu. Dėkite vištieną pabarstyta puse ant įkaitusio paviršiaus su trupučiu aliejaus, uždėkite svorį, prispauskite ir kepkite 3–4 min. Po to apverskite, lygiai taip pat prispauskite ir kepkite dar 3–4 min.

5. Apkeptą vištieną perkelkite į skardelę (arba galite ir toje pačioje keptuvėje, jei jos rankenos atlaiko orkaitės kaitrą), pabarstykite sėklų mišiniu ir šaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę dar 30 min.

6. Patiekite su sorų kruopų paplotėliais.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE: