#440

Viščiukas, keptas su apelsinais


2 val. (+ 1 naktis)
4–5 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

Viščiukas (1,6–1,8 kg)
2–3 apelsinai
2 citrinos
2–3 nemažos skiltelės česnako
1 šaukštelis saldžiųjų paprikų
½ šaukštelio aitriųjų pipirų
1 šaukštas džiovinto čiobrelio
1 šaukštelis juodųjų pipirų
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai HEINZ sojų padažo
1 šaukštas skysto medaus

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Vieną citriną supjaustykite ketvirtadaliais ir ja ištrinkite viščiuką.

2. Česnaką susmulkinkite, sumaišykite su paprikomis, abiejų rūšių pipirais, čiobreliais, druska, aliejumi, HEINZ sojų padažu ir medumi. Šiuo mišiniu labai gerai ištrinkite viščiuką iš vidaus ir iš išorės.

3. Likusią citriną ir nedidelį apelsiną subadykite iš visų pusių peiliu ir įdėkite į viščiuko vidų. Jei apelsinas didelis, jį galite supjaustyti ketvirtadaliais. Užsiūkite arba sutvirtinkite mediniais iešmeliais.

4. Viščiuko kojeles suriškite, o sparnus sukiškite į kišenėles (viščiuko filė šonuose įpjaukite ir į ertmes sukiškite sparnelius). Viščiuką per naktį palaikykite šaldytuve.

5. Skardą išklokite kepimo popieriumi, įdėkite į ją paukštį, šalia sudėkite ketvirtadaliais supjaustytus likusius apelsinus, supilkite visą marinatą.

6. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros ir kepkite viščiuką 60–70 minučių, retkarčiais palaistykite susidariusiomis sultimis. Iškepusį viščiuką uždenkite aliuminio folija ir palikite pastovėti dar 15 minučių.



IŠBANDYKITE: