top of page

Virtų (konservuotų) avinžirnių falafeliai


Virtų (konservuotų) avinžirnių falafeliai, vmg receptas

4 asm.

Gaminimas 1 val. 40 min.


Reikia:

  • 2 skardinių avinžirnių (po 400 g)

  • 1 mažo ryšelio petražolių

  • 1 mažo ryšelio kalendrų

  • Saujelės mėtų lapelių

  • 2–3 svogūnų laiškų su ropelėmis

  • 1 skiltelės česnako

  • 2 šaukštelių malto kumino

  • 2 šaukštelių maltos kalendros

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • Druskos, juodųjų pipirų

  • 30 g miltų

  • Aliejaus (gruzdinti)

1. Virtus avinžirnius nusunkite ir nusausinkite. Visus produktus, išskyrus miltus ir kepimo miltelius, sumalkite mėsmale arba susmulkinkite smulkintuvu, kad pasidarytų vientisa masė. Suberkite miltus bei kepimo miltelius ir gerai išmaišykite. Uždenkite ir palikite valandai.

2. Išminkykite masę vėl ir suformuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus.

3. Gruzdintuvėje arba puode storu dugnu įkaitinkite aliejų iki 170 °C temperatūros. Gruzdinkite rutuliukus dalimis maždaug 5 min., kol apskrus ir pasidarys traškūs. Kai kukuliukai iškeps, atsargiai išgriebkite iš aliejaus ir nuvarvinkite ant popierinio rankšluosčio.

Naujausi įrašai

bottom of page