#1032

Virtų (konservuotų) avinžirnių falafeliai


40 min. (Zzz 1 val.)
4 asmenims

Ingredientai:

2 skardinių avinžirnių (po 400 g)
1 mažo ryšelio petražolių
1 mažo ryšelio kalendrų
Saujelės mėtų lapelių
2–3 svogūnų laiškų su ropelėmis
1 skiltelės česnako
2 šaukštelių malto kumino
2 šaukštelių maltos kalendros
1 šaukštelio kepimo miltelių
Druskos, juodųjų pipirų
30 g miltų
Aliejaus (gruzdinti)

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Virtus avinžirnius nusunkite ir nusausinkite. Visus produktus, išskyrus miltus ir kepimo miltelius, sumalkite mėsmale arba susmulkinkite smulkintuvu, kad pasidarytų vientisa masė. Suberkite miltus bei kepimo miltelius ir gerai išmaišykite. Uždenkite ir palikite valandai.

2. Išminkykite masę vėl ir suformuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus.

3. Gruzdintuvėje arba puode storu dugnu įkaitinkite aliejų iki 170 °C temperatūros. Gruzdinkite rutuliukus dalimis maždaug 5 min., kol apskrus ir pasidarys traškūs. Kai kukuliukai iškeps, atsargiai išgriebkite iš aliejaus ir nuvarvinkite ant popierinio rankšluosčio.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE: