8-10 asm.
Gaminimas 1 val. 15 min.
Reikia:
Tešlai:
700 g miltų
50 g grietinės
2 dideli kiaušiniai
50 ml aliejaus
Žiupsnelis druskos
130 ml vandens
Įdarui:
750 g raugintų kopūstų
200 g džiovintų grybų
2 svogūnai
Aliejaus kepti
Druskos
Šviežiai grūstų pipirų
Cukraus
1. Užminkykite tešlą iš visų nurodytų produktų ir palikite ją pusvalandžiui „pailsėti“, įvynioję į maistinę plėvelę.
2. Grybus užmerkite nakčiai, po to virkite 10 min. tame pačiame vandenyje, kuriame jie buvo užmerkti. Nukoškite ir nuspauskite. Kopūstus užpilkite grybų nuoviru ir virkite, kol kopūstai suminkštės. Atvėsinkite.
3. Supjaustykite svogūnus ir pakepinkite juos aliejuje, sudėkite kopūstus, įberkite druskos, pipirų, žiupsnelį cukraus. Grybus sumalkite mėsmale ir sumaišykite su kopūstais.
4. Plonai iškočiokite tešlą, stikline išspauskite apskritimus, įdėkite faršo ir suformuokite virtinius. Sudėkite ant padėklų ir sušaldykite.