#223

Virti rabarbarai su panakota ledais


4 val.
4 asmenims
Vidutinis


Rekomenduojame:

„Karališki“ panakota ledai

Karališki panakota skonio ledai puikiai tiks su vasarišku desertu. Prabangūs ypatingo skonio ledai pagyvins ir atgaivins desertą.

Ingredientai:

200 g rabarbarų
100 ml vandens
100 g cukraus
 
KARALIŠKI panakota ledai

Karališki panakota skonio ledai puikiai tiks su vasarišku desertu. Prabangūs ypatingo skonio ledai pagyvins ir atgaivins desertą.


 
Morengui:
100 g kiaušinių baltymų
200 g cukraus
 
Vyšnių lašams:
100 g vyšnių uogienės
50 ml vandens
5 g agaragaro
 
Migdolų trupiniams:
50 g migdolų drožlių

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Į vandenį suberkite cukrų ir užvirkite. Į sirupą sudėkite rabarbarus ir virkite ant lėtos ugnies apie 15 min.
2. Nukelkite nuo ugnies ir palikite sirupe atvėsti. Prieš dėdami į lėkštę, rabarbarus nusausinkite.

MORENGUI:
1. Sausame inde labai gerai išplakite baltymus su cukrumi. Plakite 10–12 min., kol masė taps standi.
2. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir plonu sluoksniu paskleiskite baltymų masę. Dėkite į 100 °C orkaitę ir džiovinkite apie 2,5 val.

VYŠNIŲ LAŠAMS:
1. Viską sumaišykite ir pakaitinkite iki virimo. Perkoškite per smulkų sietelį, supilkite į indą ir 1 valandai pastatykite į šaldytuvą. Gautą masę sutrinkite kokteilinėje.

MIGDOLŲ TRUPINIAMS:
1. Drožles paskrudinkite, atvėsinkite ir susmulkinkite.
2. Paruoštus rabarbarus apvoliokite migdolų trupiniuose, dėkite į lėkštes, šalia įdėkite ledų, papuoškite morengu, vyšnių lašais, mėtų lapeliais.



IŠBANDYKITE: