#1170

Virtas lašišos vyniotinis su žolelių įdaru ir ryžiais pesto padaže


1 val.
4 asm.
Vidutinis

Ingredientai:

600 g lašišos filė
1 kiaušinio
100 ml grietinėlės
2 skiltelių česnako
kelių šakelių šviežio baziliko
200 g „basmati“ ryžių
70 g pesto padažo
druskos, pipirų
sviesto (kepti)

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Lašišos filė su oda nupjaukite iki 1 cm storio išklotinės. Likusią mėsą sumalkite su kiaušiniu, grietinėlę, česnaku, baziliku, druska ir pipirais. Gautą masę tepkite ant lašišos filė ir ją susukite į cilindrą, naudodamiesi maistine plėvele. Virkite garuose, dėkite į orkaitę su garų funkcija arba kepkite sausoje orkaitėje, įkaitintoje iki 80 °C, 30 min.
  2. „Basmati“ ryžius pakepkite svieste, kol pabals, bet netaps rusvi. Tada užpilkite 350 ml vandens ir iškart uždenkite dangčiu. Po 10 min. ryžiai bus išvirę ir sugėrę visą vandenį. Į ryžius įmaišykite pesto padažą ir pagardinkite druska. Patiekite su virtu lašišos vyniotiniu.
Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE: