#1075

Vilkešerio „ceviche“ su mangais


35 minutės
2-4 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

2 vnt. skrosto ir valyto vilkešerio
1 prinokusio mango
1 mėlynojo svogūno
50 ml SANTA MARIA kokosų pieno
20 g šviežios kalendros
2 žaliųjų citrinų
1 aitriosios paprikos
30 ml alyvuogių aliejaus
30 g žirnių daigų
100 g vyšninių pomidoriukų
100 g SANTA MARIA „Tortilla chips” kukurūzų traškučių
Druskos, pipirų

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Išpjaukite vilkešerių filė. Nupjaukite odą. Žuvį supjaustykite stambiais rombais.
  2. Iš smulkintos aitriosios paprikos, kalendros, kokosų pieno, žaliosios citrinos žievelės ir sulčių bei smulkinto mėlynojo svogūno sumaišykite marinatą žuviai, įberkite druskos ir pipirų, sudėkite žuvį ir leiskite marinuotis apie 20 min. Tuo metu galite apkepti žuvies kaulus orkaitėje. Juos naudosite kaip lėkštutę patiekti.
  3. Mangą nulupkite ir supjaustykite kubeliais, vyšninius pomidoriukus supjaustykite į keturias dalis. Pabarstykite druska ir pipirais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Permaišykite.
  4. Ant iškeptos žuvies karkaso dėkite marinuotą žuvį, ant viršaus – mango ir pomidorų salotas, žirnių daigus ir trupintus kukurūzų traškučius.
Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE: