top of page

Veganiškas šokoladainis su avietėmis


veganiškas šokoladainis, receptai, vmgonline

8-10 asm.

Gaminimas 1 val. 10 min.

Kepimas 25-30 min.

Orkaitės t-ra 175 °C


Šokoladainiui reikia:

Šokoladiniam sluoksniui:

  • 3 prinokusių bananų

  • 200 g juodojo šokolado

  • 100 ml aliejaus

  • 3 šaukštų kakavos

  • 50 g cukraus

  • 100 ml augalinio pieno

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • 170 g miltų

  • Žiupsnelio druskos

Sorų kruopų sluoksniui:

  • 150 g sorų kruopų

  • 150 ml apelsinų sulčių

  • 200 ml kokosų pieno

  • Cukraus arba kitokio saldiklio pagal skonį

  • 200 g šaldytų aviečių arba kitų mėgstamų uogų

1. Miltus persijokite su kakava ir kepimo milteliais. Suberkite druską. Šokoladą ištirpinkite kartu su aliejumi, nukaiskite, suberkite cukrų ir išmaišykite. Bananus sutrinkite trintuvu ir sumaišykite su pienu. Į bananų masę suberkite miltų masę, išmaišykite.

2. Sorų košę sutrinkite su pienu ir saldikliu. Masė turi būti tepios konsistencijos. Jei reikia, dar galite įpilti skysčio – pieno, sulčių arba vandens.

3. 20×20 cm formą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite šokoladinę tešlą, išlyginkite. Ant viršaus pilkite ir išlyginkite sorų masę, užberkite uogų, lengvai jas įspauskite. Kepkite iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje 25–30 min.

4. Išimkite, ataušinkite. Viršų puoškite, kaip pageidaujate.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page