8-10 asm.
Gaminimas 1 val. 10 min.
Kepimas 25-30 min.
Orkaitės t-ra 175 °C
Šokoladainiui reikia:
Šokoladiniam sluoksniui:
3 prinokusių bananų
200 g juodojo šokolado
100 ml aliejaus
3 šaukštų kakavos
50 g cukraus
100 ml augalinio pieno
1 šaukštelio kepimo miltelių
170 g miltų
Žiupsnelio druskos
Sorų kruopų sluoksniui:
150 g sorų kruopų
150 ml apelsinų sulčių
200 ml kokosų pieno
Cukraus arba kitokio saldiklio pagal skonį
200 g šaldytų aviečių arba kitų mėgstamų uogų
1. Miltus persijokite su kakava ir kepimo milteliais. Suberkite druską. Šokoladą ištirpinkite kartu su aliejumi, nukaiskite, suberkite cukrų ir išmaišykite. Bananus sutrinkite trintuvu ir sumaišykite su pienu. Į bananų masę suberkite miltų masę, išmaišykite.
2. Sorų košę sutrinkite su pienu ir saldikliu. Masė turi būti tepios konsistencijos. Jei reikia, dar galite įpilti skysčio – pieno, sulčių arba vandens.
3. 20×20 cm formą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite šokoladinę tešlą, išlyginkite. Ant viršaus pilkite ir išlyginkite sorų masę, užberkite uogų, lengvai jas įspauskite. Kepkite iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje 25–30 min.
4. Išimkite, ataušinkite. Viršų puoškite, kaip pageidaujate.
Skanaus!