#1040

Veganiškas pyragas su kriaušėmis ir tamsiomis uogomis


1 valanda
6 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

Saujos tamsių uogų
2 kriaušių
200 g speltos miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
½ šaukštelio sodos
100 g DANSUKKER nerafinuoto rudojo cukranendrių cukraus
20 g DANSUKKER vanilinio cukraus su natūralia vanile
80 g vynuogių sėklų aliejaus
175 ml kokosų pieno
1 citrinos nutarkuotos žievelės ir sulčių

PARUOšIMO BŪDAS:

• Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Paruoškite kvadratinę 20×20 cm formą. Suberkite į ją uogas. Supjaustykite kriaušes riekelėmis, apšlakstykite citrinos sultimis.

• Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, DANSUKKER
nerafinuotą rudąjį cukranendrių cukrų ir DANSUKKER vanilinį cukrų su natūralia vanile.

• Kitame dubenyje sumaišykite aliejų, pieną, likusias citrinos sultis ir žievelę.

• Sumaišykite abudu mišinius, supilkite į formą. Ant viršaus sudėliokite kriaušes, jei liko uogų – ir kelias uogas. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 40 min.



IŠBANDYKITE: