#1578

Vasariški keksiukai su uogomis


50 min.
18 asm.
Vidutinis

Ingredientai:

4 kiaušinių
220 g cukraus
50 ml aliejaus
100 ml pieno
320 g miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
Saujos šilauogių
120 g raudonųjų serbentų arba kitokių mėgstamų uogų
Saujos baltojo šokolado gabaliukų
Maskarponės kremui reikės:
250 ml plakamosios grietinėlės
4 šaukštų cukraus
250 g maskarponės
Džiovintų aviečių miltelių

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Paruoškite keksiukų kepimo formą, išklokite ją popieriniais „sijonėliais“.
  2. Dubenyje apie 4 min. plakite kiaušinius ir cukrų. Tuomet į masę supilkite aliejų ir pieną. Sumaišykite.
  3. Kitame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Mišinį po truputį suberkite į kiaušinių masę ir gerai išmaišykite.
  4. Į tešlą sudėkite šilauoges, raudonuosius serbentus ir šokolado gabaliukus, vėl viską permaišykite ir tešlą supilkite į keksiukų formeles.
  5. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Patikrinkite, ar keksiukai iškepę, mediniu iešmeliu. Išimkite ir atvėsinkite.
  6. Maskarponės kremui išplakite grietinėlę su cukrumi iki standumo.
  7. Į masę lėtai ir atsargiai įmaišykite maskarponę.
  8. Į kremą suberkite aviečių miltelius (kuo tamsesnės spalvos norite, tuo daugiau berkite miltelių).
  9. Konditeriniu maišeliu papuoškite visiškai atvėsusius keksiukus ir ragaukite!

 

Receptą pristato jaunoji Estela Stumbraitė, o daugiau gardžių idėjų rasite „Verdu ir kepu“ žurnale

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE:


No items found