top of page

Vasariškas kvartetas


Reikia:

  • 2–3 cukinijų

  • 3 šaukštų ryžių acto

  • 2 šaukštų sojų padažo

  • 1 šaukštelio cukraus

  • 1–2 skiltelių česnako

  • 1 šaukštelio tarkuotos imbiero šaknies

  • 300–400 g keptos vištienos

  • 1 prinokusio avokado

  • 1 šaukšto citrinų sulčių

  • 3–4 šakelių baziliko

  • Žiupsnelio druskos

  • Ridikėlių


Cukinijas supjaustykite plonomis riekelėmis, sudėkite į pailgą indą. Sumaišykite ryžių actą, sojų padažą, cukrų, smulkintą česnaką ir imbierą. Šiuo marinatu užpilkite cukinijas ir palaikykite jas pusvalandį. Po to suvyniokite į vyniotinius, sudėkite į skardelę, kartu sudėkite ir pjaustytą šiaudeliais vištieną, šaukite į orkaitę. Kepkite apie 5–7 min., kad tik sušiltų (Orkaitės t-ra 190 °C).Patiekite su avokado padažu ir ridikėliais.Avokado padažui avokadą sutrinkite kartu su citrinos sultimis, bazilikais ir druska.

Naujausi įrašai

bottom of page