#1250

Vasariškas kvartetas


1 val. 5 min.
4 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

2–3 cukinijų
3 šaukštų ryžių acto
2 šaukštų sojų padažo
1 šaukštelio cukraus
1–2 skiltelių česnako
1 šaukštelio tarkuotos imbiero šaknies
300–400 g keptos vištienos
1 prinokusio avokado
1 šaukšto citrinų sulčių
3–4 šakelių baziliko
Žiupsnelio druskos
Ridikėlių

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Cukinijas supjaustykite plonomis riekelėmis, sudėkite į pailgą indą. Sumaišykite ryžių actą, sojų padažą, cukrų, smulkintą česnaką ir imbierą. Šiuo marinatu užpilkite cukinijas ir palaikykite jas pusvalandį. Po to suvyniokite į vyniotinius, sudėkite į skardelę, kartu sudėkite ir pjaustytą šiaudeliais vištieną, šaukite į orkaitę. Kepkite apie 5–7 min., kad tik sušiltų (Orkaitės t-ra 190 °C).
  2. Patiekite su avokado padažu ir ridikėliais.
  3. Avokado padažui avokadą sutrinkite kartu su citrinos sultimis, bazilikais ir druska.

Daugiau skanių receptų rasite naujausiame „Verdu ir kepu“ numeryje

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE: