#415

Varškės spurgos su skumbre ir citrinomis


15 minučių
4-6 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

600 g varškės
3 kiaušinių
250 g miltų
300 g šaltai rūkytos skumbrės filė
1 citrinos
1 šaukštelio kepimo miltelių
druskos
1 l rapsų aliejaus

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Varškę ištrinkite su kiaušiniais.

2. Miltus persijokite su kepimo milteliais ir druska.

3. Įsijokite miltus į varškės masę, įtarkuokite citrinos žievelę ir viską gerai sumaišykite.

4. Skumbrę suplėšykite smulkiais gabalėliais.

5. Formuokite nedideles spurgas: rankomis imkite gabalėlį tešlos, į vidurį dėkite šaukštelį plėšytos skumbrės ir uždenkite tešla.

6. Puode įkaitinkite aliejų.

7. Kepkite spurgas ant vidutinės kaitros apie 5 minutes. Iškepusias nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.



IŠBANDYKITE: