#1217

Varškės sausainiai


30 min. (Zzz 2-3 val)
Lengvas

Ingredientai:

200 g šalto sviesto
300 g miltų
100 g miltelinio cukraus
Žiupsnelio druskos
200 g rikotos
Kiaušinio plakinio (patepti)
Cukraus ir cinamono mišinio (pabarstyti)

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Šaltą sviestą supjaustykite nedideliais gabaliukais ir sudėkite į smulkintuvo indą. Ten pat suberkite persijotus miltus ir miltelinį cukrų bei druską. Susmulkinkite iki kruopelyčių.

2. Išberkite į dubenį, sudėkite rikotą ir viską suminkykite, kol produktai susijungs. Suformuokite diską, apvyniokite jį plėvele ir dėkite į šaldytuvą. Šaldykite tešlą apie 2–3 val.

3. Išimkite, iškočiokite maždaug 0,5–0,7 cm storio lakštais ir išspauskite sausainius. Juos patepkite kiaušinio plakiniu ir pabarstykite cukraus bei cinamono mišiniu.

4. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 min., priklausomai nuo sausainių dydžio.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE: