#1219

Varškės keksas su duonos trupiniais


1 val. 10 min.
8-10 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

100 g sviesto
200 g cukraus
200 g varškės pyragams kepti
3 kiaušinių
220 g miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
 
Traškiam sluoksniui:
2 šaukštų maltų džiūvėsėlių iš ruginės duonos
2 šaukštų smulkintų riešutų
2 šaukštų rudojo cukraus

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Paruoškite 20×20 cm formą. Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C.

2. Minkštą sviestą paplakite su cukrumi iki šiek tiek trupiniuotos masės, sudėkite varškę, paplakite, tada po vieną įmuškite kiaušinius. Permaišykite. Suberkite miltus, persijotus su kepimo milteliais, permaišykite.

3. Atidėkite 2 šaukštus tešlos, likusią sudėkite į formą.

4. Sumaišykite produktus traškiam sluoksniui, 1 šaukštą sumaišykite su atidėta tešla ir tuomet ją paskleiskite ant kekso viršaus. Likusius trupinius užberkite tiesiog ant viršaus.

5. Kepkite keksą apie 40 min. Aušinkite formoje, po to padėkite ant grotelių.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE: