#1498

Varškės apkepas su jaunais kopūstais


1 val.
4 asm.
Lengvas

Ingredientai:

300-400 g jaunų kopūstų
1 svogūno
1 šaukštelio cukraus
2 šaukštų lydyto sviesto
Žiupsnelio druskos
400 g varškės (9 proc. riebumo)
2 kiaušinių
1 šaukšto žolelių mišinio su pomidorų dribsniais arba kitokių mėgstamų žolelių prieskonių
40 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Svogūną supjaustykite, pakepinkite lydytame svieste su cukrumi. Suberkite supjaustytus kopūstus, pasūdykite, pakepinkite tiek, kad lapai suvystų ir tūris sumažėtų.
  2. Varškę sumaišykite su kiaušiniais, žolelių prieskoniais, miltais ir kepimo milteliais.
  3. Pusę varškės masės sukrėskite į formą, išklotą kepimo popieriumi, uždėkite kopūstų įdaro, ant viršaus – likusią varškę. Aplyginkite viršų ir šaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug 40 min.
Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE:


No items found