#1147

Varškėčiai su vištiena


15 min.
4 asm.
Lengvas

Ingredientai:

200 g rikotos sūrio
1 kiaušinio
50 g miltų su kildikliais
1 šakelės rozmarino
300 g vištienos filė
1 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
50 g čederio sūrio
50 g sutirštinto nesaldinto pieno
30 g balzaminio acto
30 g auksaspalvio cukraus sirupo
50 g šaldytų aviečių
druskos, pipirų
aliejaus (kepti)

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Į rikotą įmuškite vieną kiaušinį ir suberkite milus, įdėkite sukapotus rozmarino lapelius. Išmaišykite ir suformuokite varškėčius. Apkepkite varškėčius iš abiejų pusių ir perdėkite į kepimo skardą. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 7 min.
  2. Vištieną supjaustykite juostelėmis, pabarstykite rūkyta paprika, druska ir pipirais. Į įkaitintą keptuvę dėkite kepti vištieną.
  3. Paruoškite padažą iš čederio sūrio ir sutirštinto nesaldinto pieno, abu ingredientus kaitindami ant mažos ugnies, kol viskas išsilydys.
  4. Kai vištiena iškeps, ją išimkite ir į tą pačią keptuvę sudėkite balzaminį actą ir cukraus sirupą.
  5. Ant iškeptų varškėčių dėkite vištieną, sūrio padažą, balzaminį kremą ir avietes.


IŠBANDYKITE: