Reikia:
1 kg varškės
4 kiaušinių
100 g cukraus
80 g kukurūzų miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 citrinos žievelės
1 vanilės ankšties
15 g sviesto arba kokosų sviesto (kepti)
kukurūzų miltų (varškėčiams apvolioti)
1. Į virtuvinio kombaino indą sudėkite varškę, cukrų, vanilės sėklas, nutarkuotą vienos citrinos žievelę. Viską gerai išmaišykite.
2. Suberkite visus sausus ingredientus ir vėl gerai išmaišykite.
3. Išskirstykite tešlą vienodo dydžio gabaliukais (maždaug 20 vnt.) ir tarp delnų suformuokite lygius, apvalius rutuliukus. Kad dirbti būtų lengviau, sudrėkinkite rankas vandeniu.
4. Apvoliokite varškėčius iš visų pusių kukurūzų miltuose.
5. Įkaitinkite keptuvę ir ištirpinkite joje sviestą arba kokosų sviestą, apkepkite varškėčius iš vienos pusės. Kai viena pusė gražiai parus, apverskite kitą pusę.
6. Uždenkite keptuvę dangčiu, šiek tiek sumažinkite ugnį ir kepkite, kol iškeps – apie 7–8 minutes.