#1457

Vainikas su baltymų kepurėle


90 min.
8-10 asm.
Sudetingas

Ingredientai:

200 g sviesto
150 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
20 g DANSUKKER vanilinio cukraus su natūralia vanile
4 didelių kiaušinių
220 g miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
Sirupui:
50 ml citrinų sulčių
50 g DANSUKKER cukraus miltelių
Baltymų kepurėlei:
2 kiaušinių baltymų
100 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
Rozmarinų (papuošti)

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Minkštą sviestą išplakite su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“ ir DANSUKKER vaniliniu cukrumi su natūralia vanile iki purios masės. Įmuškite po vieną kiaušinį ir gerai išmaišykite.
  2. Persijokite likusius miltus su kepimo milteliais. Suberkite miltus į sviesto masę ir atsargiai išmaišykite.
  3. Sukrėskite tešlą į tuščiavidurę keksinę formą. Kepkite iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje 50 min. (patikrinkite, ar keksas iškepęs, mediniu iešmeliu).
  4. Aušinkite keksą formoje, o po 10–15 min. padėkite ant grotelių.
  5. Sumaišykite citrinų sultis su DANSUKKER cukraus milteliais. Mediniu iešmeliu subadykite keksą ir teptuku patepkite citrinų sirupu.
  6. Kiaušinių baltymus suplakite su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“ iki standžios masės ir aptepkite keksą. Kulinariniu degikliu apdeginkite morengą. Puoškite rozmarinais
Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE:


No items found