top of page

Užkepti barščiai su skrandukais


Reikia:

  • kelių česnako skiltelių

  • 1 morkos

  • kelių saliero stiebų

  • apie 150 g pievagrybių

  • 1 šaukšto sviesto

  • 1 ekologiško sultinio kubelio

  • apie 1 l verdančio vandens

  • 450 g marinuotų burokėlių

  • šviežiai tarkuotos citrinos žievelės

  • šviežių žalumynų

  • kelių sluoksniuotos bemielės tešlos lapelių

  • 1 svogūno

  • 250 g ančių skrandukų (galite keisti triušienos arba vištienos)


Apipjaustykite skrandukus ir šiek tiek pasmulkinkite.Apkepkite skrandukus alyvuogių aliejuje su keliais lauro lapais.Smulkiai supjaustykite svogūną, kelias česnako skilteles, morką, saliero stiebus ir pievagrybius.Pjaustytus svogūnus, česnaką ir cukrų suberkite į puodą prie skrandukų. Apskrudinkite kelias minutes ir suberkite likusias pjaustytas daržoves. Pagardinkite druska ir pipirais.Įmaišykite sviestą, ekologiško sultinio kubelį ir užpilkite verdančiu vandeniu.Baigiant virti sudėkite burokėlius ir virkite apie 10 min.Paruoštą sriubą supilkite į karščiui atsparius indus.Pagardinkite citrinos žievele, žalumynais ir uždenkite tešlos lapeliu.Kepkite apie 10 min. iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje, kol tešla gražiai apskrus.

Naujausi įrašai

bottom of page