#1494

Užkandinis keksas su lašiša


50 min.
4-6 asm.
Lengvas

Ingredientai:

100 g šaldytų žirnelių
100 g šaltai rūkytos lašišos
250 g speltos miltų
100 ml aliejaus
3 kiaušinių
80 g tarkuoto kietojo sūrio
1 šaukštelio garstyčių
1 šaukštelio rudojo cukraus
2 šaukštelių kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos

PARUOšIMO BŪDAS:

1.     Paruoškite stačiakampę keksinę formą (10×24 cm). 

2.     Žirnelius užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 3–5 min. Vandenį nukoškite. Lašišą pasmulkinkite.

3.     Sumaišykite visus skystus produktus ir atskirai visus sausus. Po to sumaišykite viską kartu. Žirnelius ir lašišą įmaišykite pačioje pabaigoje.

4.     Sudėkite tešlą į formą.  

5.     Kepkite apie 35 min. iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje. Patikrinkite, ar keksas iškepęs, mediniu iešmeliu.

Daugiau receptų ieškokite naujausiame žurnalo „Verdu ir kepu“ numeryje

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE:


No items found