top of page

Norėsite kuo greičiau išbandyti: lengvas pyragas su uogomis


Reikia:

Tešlai:

  • 140 g šalto sviesto

  • 200 g miltų

  • Žiupsnelio druskos

  • 50 g DANSUKKER cukraus miltelių

  • 50 ml šalto jogurto

  • 1 trynio (patepti)

Įdarui:

  • 250 g šilauogių arba mėlynių

  • 100 g DANSUKKER cukraus uogienėms


• Sudėkite sviestą, miltus, druską ir DANSUKKER cukraus miltelius į trintuvą ir viską sutrinkite iki smulkių kruopelyčių. Supilkite šaltą jogurtą ir greitai suminkykite tešlą

• Jeigu neturite virtuvinio kombaino, tuomet sviestą su miltais ir DANSUKKER cukraus milteliais sutrinkite pirštais.

• Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

• Išimkite, atidėkite nedidelį gabaliuką viršui papuošti, iškočiokite, išklokite 30x12 cm dydžio formą tartams kepti. Subadykite tešlą šakute, ant viršaus uždėkite kepimo popieriaus lapą, ant jo užberkite kruopų ar pupelių tam, kad tešla nekontroliuojamai neiškiltų.

• Vėl pašaldykite apie valandą.

• Kepkite 15 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, po to atsargiai popierių su kruopomis nuimkite ir dar pakepkite 5 min.

• Atidėtą tešlą iškočiokite, išspauskite įvairių formų sausainukus.

• Įdarui sumaišykite uogas su DANSUKKER cukrumi uogienėms. Įdarą sudėkite į pakeptą tartą, ant viršaus uždėkite paruoštus sausainukus, patepkite juos trynio plakiniu.

• Kepkite dar apie 25 min.

Naujausi įrašai

bottom of page