#048

Uogų desertas


30 minučių
4 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

½ lavašo
250 g maskarponės
3 šaukštų „Dansukker“ cukraus miltelių
1 šaukštelio „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile

Tai birūs cukraus milteliai su juodais grūdeliais. Pastarieji – ne kas kita, kaip natūralios vanilės orchidėjos dalelės, kurios suteikia cukrui švelnų vanilės skonį ir aromatą. Šiuo cukrumi gardinkite blynus, padažus, vaisius, gėrimus. Jis naudojamas vanilės padažui gaminti. Tai puikus priedas prie šventinių vaisių salotų ar karštų gėrimų.

www.dansukker.lt


1 tarkuotos citrinos žievelės
400 g mėgstamų šviežių uogų (braškių, aviečių, gervuogių, šilauogių)

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Kepimo formą neaukštais kraštais (18 cm skersmens) išklokite lavašu.

2. Maskarponę gerai išsukite su cukraus milteliais ir vaniliniu cukrumi. Kremą sudėkite ant lavašo, išlyginkite ir dėkite kepti į 170 °C orkaitę.

3. Kepkite apie 15–20 min.

4. Iškeptą pyragą pravėsinkite ir užberkite uogas.



IŠBANDYKITE: