#691

Trupiniuotis su persikais ir uogomis


40 min.
6–8 asm.
Vidutinis

Ingredientai:

80 g sviesto
80 g cukraus
120 g miltų
Žiupsnelis druskos
sauja migdolų riekelių
Įdarui:
4–6 persikai
150 g uogų
2 šaukštai rudojo cukraus
30 g sviesto formai patepti
1 šaukštas migdolų riekelių formai pabarstyti

PARUOšIMO BŪDAS:

Pagaminkite trupinius:

  1. Būdas Nr. 1: Sviestą supjaustykite nedideliais gabaliukais. Visus produktus sukapokite peiliu arba sutrinkite pirštų galiukais.
  2. Būdas Nr. 2: Sudėkite supjaustytą gabaliukais sviestą, cukrų, druską ir miltus į smulkintuvo indą. Viską susmulkinkite kartu.
  3. Pabaigoje suberkite migdolų riekeles.
  4. Persikus supjaustykite nedideliais kubeliais arba plonomis skiltelėmis. Sumaišykite su cukrumi ir uogomis. Patepkite formą sviestu, pabarstykite migdolų riekelėmis.
  5. Sudėkite vaisių įdarą į formą, suberkite ant viršaus trupinius ir kepkite 200 °C temperatūroje apie 15 min. – kol gražiai apskrus viršus.

Patiekite dar šiltą. Vaniliniai ledai tiks puikiai.



IŠBANDYKITE: