#1697

Trupinių pyragas su bruknių uogiene


40 min.
8-10 asm.
Lengvas

Ingredientai:

160 g viso grūdo kvietinių miltų
½ šaukštelio malto kardamono
½ šaukštelio malto cinamono
100 g cukranendrių cukraus
150 g labai šalto sviesto
200 g bruknių uogienės (rårörda lingon)
Miltelinio cukraus (patiekti)

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Į dubenį suberkite miltus, kardamoną, cinamoną ir cukranendrių cukrų. Sutarkuokite sviestą ir sudėkite į dubenį su miltais bei cukrumi. Viską sutrinkite pirštais iki smulkių kruopelyčių. Arba sudėkite visus produktus į smulkintuvo indą ir susmulkinkite smulkintuvu.
  2. Paruoškite 20–22 cm skersmens formą. Trupinius padalykite į dvi nelygias dalis – didesnę suberkite į formą ir lengvai paspauskite. Sudėkite uogienę, aplyginkite ir suberkite likusius trupinius. Kepkite apie 30 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
  3. Prieš patiekdami pabarstykite milteliniu cukrumi.
Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE:


No items found