top of page

Troškintų daržovių bokštelis


Reikia:

  • 2 cukinijų

  • 4 pomidorų

  • 1 paprikos

  • 2 skiltelių česnako

  • 1 mėlynojo svogūno

  • 200 g geltonųjų vyšninių pomidoriukų

  • 20 g česnakų laiškų

  • 20 g pomidorų pastos

  • 200 g pomidorų savo sultyse

  • Druskos, pipirų

  • Šlakelio alyvuogių aliejaus


Baklažaną, cukinijas ir pomidorus supjaustykite plonais griežinėliais, pabarstykite druska ir pipirais.Smulkintą svogūną ir papriką pakepinkite su smulkintu česnaku alyvuogių aliejuje. Sudėkite pomidorų pastą, dar šiek tiek pakepinkite ir sudėkite pomidorus savo sultyse. Pagardinkite druska ir pipirais. Pavirkite 10 min., o po to viską sutrinkite.Kepimo skardą ištepkite keliais šaukštais padažo. Sudėkite pjaustytus baklažanus, cukinijas ir pomidorus, kad vienas kitą uždengtų.Viršų patepkite likusiu padažu ir kepkite iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.Kai daržovės suminkštės, patiekite lėkštėje su kapotais česnakų laiškais ir smulkintais vyšniniais pomidoriukais.

Naujausi įrašai

bottom of page