Reikia:
1 vid. dydžio kopūsto gūžės
1 svogūno
2–3 skiltelių česnako
2 šaukštų aliejaus
1–2 paprikų
2–3 pomidorų
1 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių
½ šaukštelio maltų saldžiųjų paprikų
30 ml chereso acto
½ šaukštelio cukraus
Žiupsnelio druskos
• Daržoves supjaustykite. Dideliame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus ir česnaką, kai jie apkeps, sudėkite paprikas ir pomidorus, dar truputį patroškinkite ir suberkite kopūstus. Padidinkite katrą ir apkepkite 3–5 min.
• Tada įpilkite vandens, įberkite druskos ir troškinkite apie 30 min. Pabaigoje suberkite cukrų, prieskonius ir supilkite chereso actą. Dar patroškinkite 1–2 min. ir nukaiskite.